Hakkımızda

Blogumuzun amacı İngilizce gelişiminize katkıda bulunmaktır. Yayınlanan şarkıların telif hakları yayıncılara aittir. Şarkı sözlerinin çevirisi profesyonel çevirmenlerimizce yapılmakta olup çevirilerin tamamı bize aittir. Her şarkı ile birlikte dilbilgisi ve kelime notları öğretmenlerce eklenmektedir. Şarkılarla bir yabancı dili öğrenmek gerçekten çok eğlenceli ve faydalıdır. Herkese iyi izlemeler :)

Marmara Dil Merkezi. Blogger tarafından desteklenmektedir.
12 Nisan 2015 Pazar




DJ Snake Feat. Lil Jon - Turn Down For What
Şarkı Sözü Videosu ( Türkçe Çeviriler Sözler Bölümünde Ekli )





DJ Snake Feat.  - Turn Down For What Şarkı Sözü Videosu





DJ Snake Feat. Lil Jon- Turn Down For What Türkçe Çeviri


Fire up that loud, another round of shots
Sesi yükselt, shot'ları yuvarla

Turn down for what? ( x 10 )
Sesi neden kısalım?

Fire up that loud, another round of shots ( x8 )
Sesi yükselt, shot'ları yuvarla

Turn down for what? ( x5 )
Sesi neden kısalım?


Kelime Notları


'Fire up' Ne Demek?
Ateş yakmak demektir. Parçada müziğin sesini açmak olarak çevirdik ancak bir söz oyunu var. Aşağıda açıklaması mevcut.


'Fire up that loud'
Şarkıcı burada kelime oyunu yapmaktadır. Bu dize iki anlama gelmektedir, birincisi müziğin sesini açmak, ikincisi ise marihuanayı yakmak. Loud : Kelime anlamı olarak sesli demektir ancak argoda yüksek kaliteli marihuana olarak kullanılır.


'Shot' Ne Demek?
Shot tek yudumda içilen içki anlamındadır. İçki, küçük bardaklarla servis edilir ve bir yudumda içilir. Daha çok tekila, viski tarzı içkiler bu şekilde tercih edilebilir. 'Another round the shot' ise yeniden içkileri doldurup içmek anlamındadır.








TO BUY THE SONG CLICK HERE ( IT WILL CONNECT YOU TO AMAZON.COM )

9 yorum:

  1. Bu şarkının çevirisini arıyordum ilk defa anlamlı bir çeviri buldum en sonunda çok teşekkürler gerçekten çok saçma çeviriler vardı artık sadece burasını takip edecegim

    YanıtlaSil
  2. birinci arkadaşa katılıyorum.bende çok saçma çeviriler gördüm. sizin açıklamalar bölümünüz ile bende jeton düştü. iki anlamlı şeyler rap tarzında daha çok yapılıyor sanırım. sen nasıl anlarsan artık.biz sayenizde tüm anlamları anlıyoruz. çok teşekkürler emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. hocam adım kenan. size çok teşekkür ederim. gerçekten çok faydalı blogunuz. şarkılarla ingilizce öğrenmek sayenizde olacak.

    YanıtlaSil
  4. ne anlamlar varmış şaştım kaldım. nerden aklımıza gelsin ki. kendimi aydınlanmış hissediyorum. çeviriniz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. sayenizde ingilizceye bakış açım genişledi. ayça

    YanıtlaSil
  6. fire up that loud, another round of shots = cigarayı yak, tekilaları tazele turn down for what = neden direniyosun. bence tam karşılıkları bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Şarkının içinde iki anlam içiçedir. Fire up that loud açıklamasında bu durumdan belirttik. Turn down: Geri çevirmek anlamına da gelmektedir. Another round derken de tekila / viski gibi shot bardakta ikram edilen içkilerin bardaklara konup içilmesinden bahseder. Ancak biz bu çevirinin yukarıdaki halini eklemek istedik çünkü güçlü bir müzik eşliğinde bu sözler söylenmektedir. Yani aslında söz yazarı iki ayrı şeye aynı anda gönderme yapmaktadır. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

      Sil
  7. Klip çok terbiyesiz boyle çeviri beklemezdim doqrusu..

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamızı Beğenin Takipte Kalın

Son 7 Günde En Çok İzlenenler

Şarkıcılar

Arşiv